Karaby Gård

Om Karaby Gård

Karaby Gård har en lång historia, ända från 1700-talet. I nutid, i familjen Herminges ägo har gården varit specialiserad på mjölkproduktion fram till sommaren 2006 då korna såldes. Då byggdes ladugården om till en biodieselfabrik där RME tillverkades av pressad raps och begagnad frityrolja från livsmedelsindustrin. Produktionen avslutades efter några år och nu finns i denna byggnad istället en gårdsbutik och en äggbod. Istället för kor finns nu helsingefår, linderödsgrisar, hästar, höns, bin och givetvis hundar och katter på gården.

Som ett komplement till mjölkproduktionen startades 2001 ett B&B i liten skala med ett par rum i mangårdsbyggnaden. Den verksamheten växte sig större och är idag huvudnäringen på gården, nu som Country Living.

Gården är omgiven av omväxlande natur med både öppet odlingslandskap och skog. Ett kort promenad bort finns en unik bäckravin med urskogsmiljö och ett rikt fågelliv. Samtidigt är det bara ett par kilometer till Vänerstaden Kristinehamn med sin unika skärgårdsmiljö.

Välkommen till Karaby gård!